Производител: CVETITA HERBAL
Модел: 2325
Наличност: Разпродаден
45.00лв.

Магнезиев цитрат 200 мг, 100 капсули

Хранителна добавка

Какви са ползите от Магнезиев цитрат?

 • Спомага за намалянето на негативните симптоми от недостиг на магнезий, някои от които са: крампи, умора, отпадналост
 • Има благоприятно действие върху съня
 • Подпомага поддържането на по-високи енергийни нива
 • Благоприятства работата на сърцето
 • Има благоприятно действие върху поддържането на нормални нива на кръвната захар в кръвта
 • Подпомага здравето на костите и зъбите, най-вече в комбинация с минерали и микроелементи
 • Подпомага поддържането на нормално кръвно налягане
 • Спомага за правилното функциониране на имунната системаМагнезият е вторият най-разпространен минерал в човешкото тяло! Успоредно със това той е един от най-жизненоважните микроелементи. Редовният му прием ще помогне да намалите стреса, да заспивате по-лесно и ще намали мускулните схващания и крампи. Редовната консумация на риба и морски продукти, както и на зелен фасул, спанак, овесени ядки и булгур, удовлетворяват често ежедневните нужди на магнезий за организма.

Магнезият е вторият най-разпространен минерал в човешкото тяло! Успоредно със това той е един от най-жизненоважните микроелементи. Редовният му прием ще помогне да намалите стреса, да заспивате по-лесно и ще намали мускулните схващания и крампи. Редовната консумация на риба и морски продукти, както и на зелен фасул, спанак, овесени ядки и булгур, удовлетворяват често ежедневните нужди на магнезий за организма.

  А сега си представете, че нямате на разположение тези макронутриенти всеки ден. В тази връзка, приемът му под формата на хранителна добавка започва да става задължителен.

  Защо?

  Магнезий и синтез на АТФ

  Магнезият има анаболно влияние и играе съществена роля в производството на аденозин трифосфат (АТФ). За да се предизвикат оптималните анаболни (изграждащи) реакции в мускулите и всички видове съединителна тъкан, е важно да се поддържат високи нива на АТФ. Доказано е, че магнезият е необходим и за синтеза на протеин в организма (за новите клетъчни структури – еритроцити, зарастване на рани, космена покривка и т.н.), тъй като играе важна роля във възпроизводството на ДНК и РНК.

  Освен това, с анаболния профил на магнезиевия цитрат са свързани и редица негови антикатаболни характеристики. Те включват предпазване от крампи, намаляване на кръвното налягане (хипертонията) и от там - намаляване на риска от сърдечен удар и инсулт. Трябва също да отбележим, че отсъствието на адекватни нива на магнезиев цитрат би довело до сериозно нарушаване на особено важния баланс между калия и натрия. Обикновено се прилага уравнението на баланса между калий и натрий, но трябва да подчертаем, че в това уравнение е възможно основно заради магнезия!

  Ако липсва този жизнено необходим електролит в точно определеното количество, организмът ще бъде подложен на сериозни стресови състояния и опасности. Те включват:

  • Виене на свят
  • Ниска кръвна захар
  • Мускулни крампи (острите спазми могат да доведат до сърдечен удар)

  Недостигът на магнезиев цитрат може да предизвика и симптоми, включващи повишено кръвно налягане и сърцебиене!


  Той може да предизвика и други симптоми като умора и проблеми, свързани с нарушаване на киселинно-основния баланс. Хроничният недостиг на магнезий може да причини мигрени, астма и потенциално води до остеопороза! Често, обичайната диета съдържа далеч по-малко количество от препоръчителната дневна дажба (ПДД) магнезий за деня. Щом като толкова много експерти по здравеопазване и хранене са на мнение, че стойностите на ПДД са остарели и се нуждаят от осъвременяване (в количествено отношение), е дошло време да се проучи по-задълбочено физиологическата роля на този тъй необходим минерал.

  До какво води магнезиевият дефицит?

  • При малък магнезиев дефицит, симптомите са: превъзбуденост, замайване, мускулни крампи, слабост в мускулите и умора;

  • При по-сериозен дефицит се стига до намаляване на калция и калия в тялото и задържане на натрий, което от своя страна води до задържане и на вода;

  • Неврологичните и мускулните симптоми като тремори и мускулни спазми също са често срещани. Измежду симптомите са загуба на апетит, гадене и неравномерна работа на сърцето;

  • Магнезият играе и важна роля във въглехидратния метаболизъм и дефицитът може да доведе до влошаване на инсулиновата чувствителност;

  Ако имате дефицит на магнезий, един от най-добрите и лесни начини за връщането на нивата в оптимум е приемът му като суплемент. Освен за избягване на магнезиевия дефицит, магнезият има много други ползи. Той е релаксант, помага на тялото да се отпуснe и намалява стреса. Това го прави изключително подходящ за прием преди лягане, за допринасяне на по-спокоен и дълбок сън.

  Научните данни показват ползи при поддържането на нивата на тестостерона и увеличаване на силата при спортуващите. Тъй като минералът играе ролята и на електролит, физическите натоварвания намаляват нивата му. Приемът след тренировка е идеален за поддържане на баланс. Високи дози магнезий се използват широко като лаксатив и са подходящи за хора страдащи от констипация (запек).

  Цитратната форма е една от най-добре усвоимите. Много трудно може да се предозира, защото тялото само регулира усвояването. Ако нивата ви на магнезий са прекалено високи, по-малко ще се усвоява от тънките черва и обратното. Най-честият проблем при прием на прекалено високи дози е диарията.

  Прием на Магнезиев Цитрат

  Хранителна информация

  Дневна доза: 2 капсули
  Опаковка за: 50 дни
  Дози в опаковка: 100 дози

  Активно вещество в дневна доза от 2 капсули - Магнезий от магнезиев цитрат - 200 mg

  В единична доза - 2 капсули:
  Магнезий от магнезиев цитрат - 200 mg
  В дневна доза* - 2 капсули:
  Магнезий от магнезиев цитрат - 200 mg

  Действие: Има благоприятен ефект върху симптомите на магнезиев дефицит.

  Състав: Магнезий от магнезиев цитрат, желатинова капсула.
  *Препоръчителен дневен прием: Приемайте по 2 капсули сутрин с храна или вечер преди лягане.
  Препоръчителен период на прием: Ако се спазва дневната доза, този продукт може да се приема без прекъсване. 

  *Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  *Да не се приема от бременни жени и кърмачки.
  *Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
  *Продуктът не е лекарствено средство, а хранителна добавка.
  *Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием, в случай, че страдате от хронично заболяване или сте на медикаментозно лечение.

  Внимание: Ако почувствате някакъв дискомфорт след приема на този продукт, моля, преустановете приема на продукта. Съхранение: При температура до 25°C на сухо и тъмно място. Да се съхранява на мяста, недостъпни от малки деца.

  Без добавени консерванти и оцветители!

  Произведено в: България

  CVETITA HERBAL

  Напишете мнение

  Забележка: HTML не се потдържа!