Категории
media

Зимата е сезонът на домашния уют, дългите вечери, взимане на ароматна вана и меки хавлиени халати.

Това е и сезонът, когато кожата на тялото ни почива от летния стрес и слънчевите лъчи и се нуждае от допълнително събуждане и стимулация.

През лятото сме повече време под открито небе, прекарваме дните на плажа и трупаме тен. По тази причина повечето дами предпочитат да правят ексфолиране на тялото си през зимния период и до началото на юни. Не че не може през цялата година разбира се, това е въпрос на личен избор и предпочитания. За хора, които не се излагат прекомерно на слънце и тенът не е фикс идея, може да ползват ексфолианти през цялата година.

Тялото се нуждае поне един път месечно от ексфолиране за да имаме перфектно гладка и здрава кожа.

Какво е ексфолиране на кожата?

Ексфолирането е премахването на горния слой на епидермиса, който се състои от мъртви клетки. Обновяването на кожата е естествен процес, който подпомагаме с натурални ексфолианти. Самият процес е много приятен като усещане и след това кожата е гладка мека и обновена. Ексфолирането пъдпомага възтановителните процеси на кожата, циркулцаията на кръвта и по този начин спомага за намаляването на целулита по кожата.

Как да ползваме ексфолиант правилно?

Първо измийте кожата на тялото със сапун и вода или вашият измиващ продукт (душ гел, течен сапун и др.)

На влажна кожа втрийте ексфолианта по цялото тяло с масажни движения. Наблегнете на сухите участъци и проблемните зони, за да стимулирате кръвообращението и да премахнете всичко излишно.

Ексфолиране в домашни условия или в салон?

Ексфолирането може да направите в козметичен салон. Със сигурност ще ви бъде приятно да се оставите в ръцете на професионалист, който да направи това за вас. Неудобството е че не винаги знаете какви марки ексфолианти използва, какви съставки съдържат и дали всичко което влиза в кожата ви е полезно или напротив съдържа вредни химични съединения. А и не винаги е удобно да попитате.

За това вариантите са да изберете ексфолиращ продукт вещо и с внимание и да го ползвате сами у дома или да си направите такъв.

Лесна рецепта за ескфолиант:

4 суп. л кафява захар

2 суп. Л. зехтин

2 суп лъжици мед

Настъргана кора от лимон и няколко капки лавандулово масло.

Неудобството тук е че сместа е нетрайна и трябва да правите всеки път.

Ако сте от заетите дами и искате готово решение, може да си изберете подходящ ексфолиант с натурални съставки и да се насладите на удоволствието от чиста, хидратирана и гладка кожа.

Какъвто и вариант да изберете за вас, не забравяйте да се грижите за кожата си всеки месец и тя ще ви се отблагодари със здраве и красота!

 

Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*