BIOSELECT

BIOselect е основана през 2002 г. в град Ретимно, на най- големият гръцки остров Крит.

Компанията е специализирана в производството и дистрибуцията на органична и натурална козметика в Гърция и чужбина.

Остров Крит

Крит е божествена земя с мек средиземноморски климат и богата естествена среда на живот. Тук 9 % от съществуващите растения и билки виреят само на остров Крит и са познати от древността заради изключителните си медицински ползи, козметични качества и чудодейни сили. Органичните съставки, които се получават от тях, осигуряват леко, пълно и ефективно решение за ежедневните нужди за красива и здрава кожа на лицето и тялото.

Вдъхновението

Естественото богатство  на гръцката земя, уникалните предимства на органичните и природни съставки, открити единствено на остров Крит, както и рецептите за  красота, запазени още от древността, са движещата сила, която създава BIOselect Organic Cosmetics. 

Иновацията

Dictamelia е патентован био продукт и е основна съставка на BIOselect Organic Cosmetics.Dictamelia се създава и произвежда единствено за нашата продуктова линия, при специфични процеси на екстракция и зреене, за да се осигури максимална полза от билките dictamnus и маслиновото масло, което е основната му съставка.

Нашата философия

Нашата козметика е произведена с любов, вдъхновение и уважение към природата, от уникални растения и билки отглеждани на плодородната земя на остров Крит. BIOselect Organic Cosmetics са създадени по специални рецепти като са  подбрани натурални съставки и предимно биологично отглеждани суровини.

Нашият екип от професионални химици, парфюмеристи и опитни събирачи на билки, споделя същите ценности и ентусиазъм, и заедно сме готови да изследваме нови идеи, за да ви осигурим най-добрите решения за чиста козметика и здравословна грижа за кожата.

В нашия производствен процес ние следваме и развиваме традиционните техники, като винаги поддържаме високи стандарти за качество и контрол по време на производственитеетапи. По този начин можем да гарантираме, че продуктите за грижа за кожата BIOselect съставляват цялостно решение за грижа за кожата за цялото семейство.

Нашата история

През 2002 г. фирмата ни започва производство и дистрибуция на висококачествени биологично отглеждани хранителни продукти от остров Крит като зехтин екстра върджин, ароматни билки и био мед.

През 2005 г., в отговор на нарастващите нужди от био козметика в Гърция и на световния пазар, създадохме био сертифицираната линия козметика BIOselect®, която беше разпространена в избрани аптеки и био магазини в Атика, Солун и Крит.

През 2006 г. разработихме първото си международно търговско партньорство и до днес сме представени в: Русия, Италия, Норвегия, Дания, Германия, САЩ, Великобритания, Кипър, Полша, Испания, Литва, Франция, Унгария и Австрия и България.

Съставки

Основните съставки на BIOselect Organic Cosmetics, като билкови екстракти, зехтин, ароматни масла и етерични масла, произхождат от 100% сертифицирано биологично земеделие. Меките консерванти са ограничени в количества <2%, което е доста под стандартната граница от 5%, установена от Организациите за сертифициране на био продукти.

Нито един от сертифицираните органични продукти на BIOselect не съдържа съставки, които са вредни за човешкото здраве или околната среда, и по време на тяхното производство не са провеждани тестове върху животни.

Повечето от маслата и екстрактите, съдържащи се в нашите продукти, имат многократно анти-оксидантно, успокояващо, против стареене и регенериращо действие, като по този начин осигуряват ефективна и цялостна защита на лицето и тялото.

Емулгаторите, които се използват за стабилизиране на кремовете и гелообразните продукти са от естествен произход, особено меки и съвместими с кожата.

Водата в нашите продукти е заменена с органични хидрозоли, които са по-меки от водата и осигуряват на кожата успокояващо и анти-оксидантно действие.

Естествените съставки на био козметиката се абсорбират активно и могат ефективно да проникнат в по-дълбоките слоеве на кожата.

Суровините в нашите продукти са биоразградими за предотвратяване на въздействието върху околната среда.

Нито един от био сертифицираните продукти на BIOselect не съдържа синтетични материали, петролни продукти, вредни консерванти, синтетични аромати и цветове, етоксилати, пропиленгликол, ПЕГ, силикони, парабени или други химически консерванти, които могат да причинят трайна и кумулативна чувствителност на кожата или могат да се разглеждат като вредни за здравето.

Нашият екип е от професионални химици и опитни събирачи на билки, които споделят същите ценности и ентусиазъм, и заедно сме готови да изследваме нови идеи, за да ви предоставим най-добрата био козметика за грижа на кожата.

В нашия производствен процес ние следваме и развиваме традиционните техники, като винаги поддържаме високи стандарти за качество и контрол на производствените етапи. По този начин можем да гарантираме, че продуктите за грижа за кожата BIOselect съставляват цялостно решение за грижа за кожата за цялото семейство. 

Сертификати

BIOselect е сред първите компании и единствената пълна гама органични козметични продукти на гръцкия пазар в сътрудничество с престижния европейски сертификационен орган за биологични продукти ICEA: www.icea.info

Dictamelia®: Патентована екстракция в екстра вирджински зехтин. Патент 1006174, Международна класификация (INT. CL8): A61K 8/97.

Безопасност на продукта: Всички продукти на BIOselect® са дерматологично тествани от акредитирани европейски лаборатории.

Луксозен комплект парфюми за коса и тяло СЛАДКА МЕЧТА и ТАЙНА СЪБЛАЗЪН 2 х 100 ml, Bioselect
Луксозен комплект парфюми за коса и тяло СЛАДКА МЕЧТА и ТАЙНА СЪБЛАЗЪН 2 х 100 mlПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯ..
Луксозен комплект парфюми за коса и тяло ЧИСТА ЧУВСТВЕНОСТ и БЛЕСТЯЩИ РИТУАЛИ 2 х 100 ml, Bioselect
Луксозен комплект парфюми за коса и тяло ЧИСТА ЧУВСТВЕНОСТ и БЛЕСТЯЩИ РИТУАЛИ 2 х 100 mlПАРФЮМ ЗА КО..
Sale
МАСКА ЗА КОСА БЛЯСЪК И ПОДХРАНВАНЕ, НАТУРАЛНА, BIOSELECT 200 ml
МАСКА ЗА КОСА БЛЯСЪК И ПОДХРАНВАНЕ, НАТУРАЛНА, BIOSELECT 200 mlС органично маслиново олио, арганово ..
Матиращ дневен крем за лице, с чаено дърво, Bioselect 30 ml
Матиращ дневен крем за лице, с чаено дърво, Bioselect 30 mlЗа мазна и смесена кожа, контролира омазн..
Натурален спрей против комари Цитронела BIOSELECT 100 ml
Натурален спрей против комари Цитронела BIOSELECT 100 mlПодходящ за деца и възрастниПрез дългите лет..
Sale
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "БЛЕСТЯЩИ РИТУАЛИ", BIOSELECT 100 ml
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "БЛЕСТЯЩИ РИТУАЛИ", BIOSELECT 100 mlС арганово олио и камелия цубакиУникален е..
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ЕКЗОТИЧНА СТРАСТ", BIOSELECT 100 ml
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ЕКЗОТИЧНА СТРАСТ", BIOSELECT 100 mlС органично маслиново масло, макадамия, ва..
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ИСТИНСКА СЪЩНОСТ", BIOSELECT 100 ml
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ИСТИНСКА СЪЩНОСТ", BIOSELECT 100 mlС аромат на бяла гардения и мускусЗавладяв..
Sale
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ОРИЕНТАЛСКА МАГИЯ", BIOSELECT 100 ml
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ОРИЕНТАЛСКА МАГИЯ", BIOSELECT 100 mlС органичен розов пипер, бергамот и амбър..
Sale
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ПИНА КОЛАДА", BIOSELECT 100 ml
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ПИНА КОЛАДА", BIOSELECT 100 mlС био маслиново масло, масло от портокали, олио..
Sale
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "СЛАДКА МЕЧТА", BIOSELECT 100 ml
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "СЛАДКА МЕЧТА", BIOSELECT 100 mlС олио от сладък бадем и ванилияИнтензивен, сл..
Sale
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ТАЙНА СЪБЛАЗЪН", BIOSELECT 100 ml
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ТАЙНА СЪБЛАЗЪН", BIOSELECT 100 mlС етерично масло от сандалово дърво и кокосЧ..
Sale
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ЧИСТА ЧУВСТВЕНОСТ", BIOSELECT 100 ml
ПАРФЮМ ЗА КОСА И ТЯЛО "ЧИСТА ЧУВСТВЕНОСТ", BIOSELECT 100 mlС Касис, аромат на фрезия и Роза Дамасцен..
Подаръчен комплект "Божествено красива"
Подаръчен комплект "Божествено красива"С кокос, банан, портокал, био зехтин, екстракт от маслинови л..
Подаръчен комплект "Екзотична страст"
Подаръчен комплект "Екзотична страст"С аромат на Ванилия, Макадамия и КокосКомплектът включва: Душ г..
Подаръчен комплект "Кадифе"
Подаръчен комплект "Кадифе"С ванилия, макадамия, кокос и бананКомплектът включва: Боди лосион "Екзот..
Показва 17 до 32 от 47 (3 страници)